UpToDate Veritabanı Kullanıcı Eğitimi

Değerli Kullanıcılar, 05 Haziran 2023 tarihinde saat 14:00'da UpToDate Veritabanı Online Kullanıcı Eğitimi verilecektir.

Eğitime Kayıt Olmak İçin:
 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtc--uqjwpHtGP-r56f104g5pdgJ08KcDG


UpToDate ile ilgili bilgiler:

UpToDate’e uzaktan erişim (ev/ofis/ cep telefonlarınızdan, mobil cihazlardan) sağlamak için sadece bir kez  www.uptodate.com/online  sayfasının sağ-üst köşesinde bulunan ''Register'' ikonuna tıklayıp kayıt yapmanız gerekmektedir.  (bkz: ekli UpToDate kayıt mobil erişim dosyası)  
UpToDate aplikasyonunu mobil cihazlarınıza indirerek kullanabilirsiniz. 
iPhone/iPad mobil cihazlarına mobil uygulama indirmek icin App Store ‘a girip “UpToDate” yazarak taratınız. 
Android tabanlı mobil cihazlar için Google Play Store’a girip “UpToDate” yazarak taratınız.

UpToDate Bilgiler:
UpToDate veri tabanı25 Uzmanlık alanında7400’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.300’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir.  UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır.
Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

UpToDate dünyanın en çok kullanılan Klinik Karar Destekleme araçlarından birisidir, dünya çapında 190+ ülkede 44.900’den fazla hastanede, 2 milyondan fazla klinisyen tarafından ayda 50 milyon defadan fazla erişilen bu kaynak daha iyi teşhis ve tedavi kararları almalarına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında yapılan birbirinden bağımsız 80 ayrı çalışmada UpToDate’in; hastane kalitesinin arttırılması, hasta yatış sürelerinin, ölüm oranlarının ve hastane harcamaların azaltılmasına yaptığı olumlu etkiler gösterilmektedir.

Ek bilgi linkleri:
UpToDate Genel Bilgiler
UpToDate Sunumu
UpToDate Broşürü

UpToDate İle İlgili Araştırmalar
Daha fazla doküman için: https://www.geminibilgi.com.tr/uptodate-icerik-749.html

UpToDate’in Faydaları nelerdir?

Hasta Güvenliği ve Bakım Kalitesini Arttırmak
Tanısal Hataları Azaltmak
Tanı Amaçlı Testleri Azaltmak
Hastaların Yeniden Hastaneye Yatma Oranını Düşürmek
Hastaların Hastanede Kalma Süresini Azaltmak
Klinisyen Memnuniyetini Arttırarak Hastanede Daha Uzun Süre Çalışmalarını Sağlamak
Doktorlar İçin Zaman Tasarrufu Sağlamak ve Hasta Bakım İçin Ayrılan Süreyi Arttırmak

Neden UpToDate

UpToDate, klinik kararları değiştirmektedir. İşte bu yüzden UpToDate, dünyanın her yerindeki doktorların ve sağlık görevlilerinin en çok kullandığı ve güvendiği klinik karar desteği sistemidir. UpToDate, iyileştirilmiş sonuçlarla kanıtlanmış bir şekilde ilişkili olan tek klinik karar desteği aracıdır. Harvard Üniversitesindeki araştırmacılar, UpToDate kullanan hastanelerin, kullanmayanlara kıyasla, çok daha yüksek bir bakım kalitesine, hasta güvenliğiyle ilgili daha az soruna, daha düşük hastanede yatma oranlarına ve daha düşük ölüm oranlarına sahip olduğunu bulgulamıştır.


Aslında, 100 bağımsız araştırma, UpToDate’in etkisini teyit etmektedir.  Bu araştırmaların sonuçları üç kategoriye ayrılmaktadır.

- UpToDate her gün sağlık görevlileri tarafından alınan tıbbi kararları önemli ölçüde etkilemektedir
- UpToDate en çok kullanılan ve güvenilen klinik karar desteğidir
- UpToDate hasta bakımını iyileştirmektedir.

Bilginize sunar,


+ Ek
İBRAHİM DİNLER (0484) 212-1111 / 3583
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
30 Mayıs 2023