Siirt Üniversitesi 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi Açılış Törenimiz

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı ve İKSAD iş birliği ile 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde düzenleyeceğimiz ‘3. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış töreni Mühendislik Fakültemizin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cahit Pesen açılış konuşmalarında protokol ve dinleyicileri selamladıktan sonra, “Bilim evrenseldir ve bilimin milleti yoktur. Günümüze kadar kazanılan tüm bilgi birikimi; çeşitli dine, dile, tarihe ve kültüre sahip toplumların ortak ürünüdür. Kütüphane raflarındaki kitapları, dergilerde yayımlanan makaleleri incelediğimizde birçok insanın katkı sunduğunu görürüz. Bu bağlamda farklı ülkelerdeki bilim insanlarının tecrübelerinden yararlanmak ve onlara ev sahipliği yaparak kendi deneyimlerimizi aktarmak en büyük şiarımızdır” ifadelerini kullandı.

Dekanımızdan sonra kürsüye çıkan İKSAD Başkanı Sayın Dr. Mustafa Latif Emek öğrencilere hitaben “Bundan 20 yıl sonra bu programları siz organize edeceksiniz, bu tarz programlarda iktisadi anlamda kar-kazançtan ziyade önemli olanın sosyal fayda/ toplumsal menfaat ve çıktının olduğunu göreceksiniz” diyerek öğrencilere bir gelecek vizyonu çizdi.


Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmaları sırasında 3. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresine Eğitim, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Sosyoloji, Biyoloji, Mühendislik, Ziraat, İlahiyat, tıp, Veteriner, Maliye, İşletme ve İktisat gibi birçok disiplinde; 230’u Türkiye’den, 240’ı diğer ülkelerden olmak üzere toplamda 470 bildirinin sunulduğunu belirtti.
 Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ‘Üniversitemize gelişmiş bir üniversite hüviyetini kazandırmak için; üniversitemizin akademik birimlerine yenilerini eklemek, araştırma faaliyetlerini sürdürmek, bilimsel başarılara imza atmak, eğitim organizasyonlarını düzenlemek, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteleri arttırmak, sportif başarılar elde etmek gibi faaliyetlerin aralıksız süreceğini dile getirdi.

Açılış törenimize Üniversitemiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteylle sona erdi.
Arıcılık Uygulama Ve Araştırma Merkezi
18 Kasım 2022