Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Etkinlikleri” Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla Siirt’te düzenlenen etkinlik ve törenlere katıldı.

Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı ve Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam etti. Törenin ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya, makamında tebrikleri kabul etti. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ta bu tebrikat törenine katıldı. Daha sonra Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek aziz şehitlerimizin kabirlerine dualar eşliğinde gül bırakıldı. 

Program, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının da okunduğu Zafer Bayramı etkinlikleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen tekvando ve folklor gösterisi ile devam etti.

Törene, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Siirt Milletvekili Mervan Gül ve il protokolü, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları, kahraman gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören askeri geçitle sona erdi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
22 Ağustos 2024