"İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı" Paneli

 Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Barden Otel konferans salonunda düzenlediği "İklim Değişikliğine Uyum ve Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı" temalı panele katıldı. 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tekin Şahin, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve birçok akademisyenimizin ilgi gösterdiği programda; iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek için su kıtlığı, taşkın veya kuraklık gibi temel sorunların bertaraf edilmesinde suyun ve su kaynaklarının yönetimi, basınçlı sulama sistemlerinin kullanımı, sulama altyapısının geliştirilmesinin yanında etkin su kullanımı, yenilenebilir enerji kaynaklarının sulamada kullanımı, bilişim ve uzaktan algılama ile suyu izleme, toprak ve çevre koruma konularında panelist hocalar tarafından üreticilere sunum ve bilgilendirme yapıldı.

 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı’nca Tarımsal Sulama Eğitim Programı kapsamında düzenlenen panele; Vali Yardımcısı Abdulhamit MUTLU, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı Temsilcisi Murat MENGÜLOĞLU, İl ve İlçe Müdürlüğü İdarecileri ile teknik elemanlar, tarım danışmanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katılım gösterdi.

 

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali ÇULLU, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet ŞENBAYRAM, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Beyhan UÇAK, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi H. Seyfettin ATLI, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat ASLAN, Ziraat Yüksek Mühendis Serkan KÖSETÜRKMEN konuşmacı olarak katkı sağladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
22 Kasım 2022